Ufómagazin 2020/5

695 Ft

Sós Tibor: Gyógyítanak vagy felhasználnak?
Miskolci László: Nógrádi ufók
Takács Szabina: Föld alatti ufóbázisok
Viszkok András: Az ufókutatás jövője
Knoll Gyula: Sokkoló információk
Falvai Róbert: Mit rejtett a Bower-kézirat?
Knoll Gyula: Égi pogácsaszaggató
Arany László: Megalitok és kalambák
Tóth László: Idegen madárka
Knoll Gyula: Az emberi rezgés és frekvencia
Czanik Csaba Árpád: Félelem és fájdalom
Nemere István: Húsz nap alatt a világ körül
Miklós Attila: Fűben-fában orvosság
Arany László: Repülőgéproncstól a felkarcsontig
Knisch Gábor: Az ufójelenségről
Rózsa Mária: Gyerekrabló idegenek
Máté Imre: Az uralkodó faj

Add to Wishlist Browse Wishlist
ISBN/ISSN: ISSN 0865-686 X Kategóriák: ,

Leírás

Sós Tibor: Gyógyítanak vagy felhasználnak?

Még mindig nagyon sokan örömujjongásban törnek ki, ha az égbolton valós vagy vélt ufójelenséget tapasztalnak, hiszen bizonyítottnak látják a tudományosan még mindig elfogadhatatlant, miszerint idegen civilizációk látogatják Földünket. A tapasztalt kutatók viszont már tényként kezelik az ittlétüket, és a miértekre keresik a választ.
Ez már annak a szemléletváltásnak a része, amelyet régebbi írásaimban, illetve „Ufókról komolyan” című könyvemben bővebben kifejtettem. Ráadásul a miértek megválaszolása is óriási falat. Van, amire már kapiskáljuk a választ, ám vannak olyan területek, ahol teljesen sötétben tapogatózunk.


Miskolci László: Nógrádi ufók

Az Ufómagazin 2018. januári számában megjelent egy cikkem a Nógrád megyében észlelt ufójelenségekről. Mivel az utóbbi időben több szemtanú keresett fel, és további beszámolókhoz jutottam, ezért úgy gondoltam, itt az ideje egy újabb összesítőnek.
1998-ban a 11 éves Sz. Attila Salgótarjánban, a besztercei lakótelep egyik társasháza mögötti játszótéren töltötte szabadidejét a barátaival. Ezen a nyári napon este kilenc óra körül járhatott, a gyerekek a repkedő denevéreket nézték a szürkületben, majd a házakkal szembeni erdő fölött egy tipikus repülő csészealjat vettek észre.


Takács Szabina: Föld alatti ufóbázisok

Évszázadok óta ismerünk különös eredetű és keletkezésű alagutakat és barlangokat a föld mélyén, amelyek fura titkokat rejtenek, és különböző mítoszokhoz és legendákhoz kötődnek magasan fejlett isteni lényekről vagy Földön kívüli idegenekről. A föld alatti folyosók gyakran az ismeretlen lények földjére, egy másik világba vezetnek, összekötve az emberi világot más entitások világával.


Viszkok András: Az ufókutatás jövője

Amikor a nyolcvanas évek közepén, alig tizenhárom évesen az ufójelenség kutatására adtam a fejemet, és gyűjteni kezdtem nemcsak a sajtóban megjelent cikkeket, hanem a környékbeli ufóészleléseket, a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy a téma iránti lelkesedésem 2020-ra is kitart majd. Ezzel nem vagyok egyedül. A hazai szakemberek többségének a jelenség vizsgálata több mint hobbi, küldetés és elköteleződés egyben. Bár a kutatásaink igen szerteágazóak, a cél azonban közös, szeretnénk elérni, hogy a tudomány elismerje az ufók létezését.


Knoll Gyula: Sokkoló információk

A második világháború utáni időszak során a hatóságok folyamatosan elhallgatták, sőt letagadták a bejelentett ufóeseményeket. Nem létezik! – halhattuk a médiában, és ebben az időben jelent meg az USA-ban a híres Condor-jelentés, amely szerint ufóügyben nincs semmi érdemes kivizsgálnivaló. De ha ez így van, akkor az ufójelentések dossziéin miért az áll, hogy „szigorúan titkos”?
Eltitkolják az igazságot, hogy az amerikai elit rendelkezzék a repülő csészealjakkal, antigravitációs technológiával, ami mellett az űrsikló ócskavasnak tűnhet.


Falvai Róbert: Mit rejtett a Bower-kézirat?

Az ókori indiai gyógyítási technikákról, a korabeli farmakológiáról (gyógyszertanról) szinte semmit sem tudott a nyugati világ egészen a huszadik századig. Ezen a téren csak az úgynevezett Bower-kézirat lebbentette fel a fátylat.
A kéziratot két, régiségekkel foglalkozó kereskedő találta 1889-ben, amikor az ókori romváros, Mingai falai között kutattak.


Knoll Gyula: Égi pogácsaszaggató

A gabonakörök témája nyár lévén rendkívül időszerű, ráadásul a közelmúltban is találtak egyet Nagykanizsán: hatalmas és teljesen szabályos alakzatot vettek észre a határban. Sokan azt gondolták, az ufók műve, mivel semmiféle nyom vezetett hozzá, mások szerint viszont csak gyerekcsíny. A zalai város ufókutatója, Tóth László, aki már 40 éve kutatja az azonosítatlan repülő tárgyakat, szintén megvizsgálta a 26 méter átmérőjű gabonakört. Ám szerinte az ábra nem az ufók, hanem egy villám műve volt.
A semmiből előkerült gabonakörök – mivel a földönkívüliek művei lehetnek – ma is foglalkoztatják az embereket, de főleg a tudósokat. A gabonakörök a nyári hónapokban megjelennek a világ minden táján.


Arany László: Megalitok és kalambák

Közép-Sulawesi csendes és viszonylag felfedezetlen holtág-vidék, barátságos emberekkel, lenyűgöző hegyekkel és esőerdőkkel, káprázatos vízesésekkel, kicsiny, ékszerként ragyogó tavakkal. Csábító célpont már önmagában is az utazó számára. Azonban mindezek mellett a hely egyedülálló régészeti leletegyüttessel is dicsekedhet.


Tóth László: Idegen madárka

Fantasztikus dolog történt 2020. június 4-én! Éppen egy internetes csoport bejegyzéseit és dokumentumvideóit nézegettem, amikor megakadt a szemem egy néhány perces spanyol nyelvű videón. A dokumentumfilmben egy elég nagy méretű, madár formájú idegen űrhajó látható, amely fejjel lefelé lebegve a levegőben ritmikusan ismétlődő fényjeleket bocsát ki az orra hegyéből és a két szárnya külső végéből. Ezt követően két oldalánál megjelenik egy-egy kisebb, háromágú lóheréhez hasonlító űrhajó, majd libasorban beparkolnak a madár formájú űrhajó hasán található csapóajtó mögött az anyahajóban.


Knoll Gyula: Az emberi rezgés és frekvencia

A rezgés nem más, mint a személyes energiánk frekvenciája. Ez az élet minden egyes élményének a csúcspontja, minden gondolat, amit valaha átéltünk, és minden olyan cselekvés, amit valaha is megéltünk, az az emberi rezgésenergiánk.
Ez az az energia, amely körülvesz, és behatol minden egyes sejtbe. A vibráció egy isteni aláírás, a lélek lényege, egyedi és különleges.


Czanik Csaba Árpád: Félelem és fájdalom

Az elmúlt évek alatt a világ spirituális, szociális, vallási szemszögből – sőt nemcsak vallási, hanem gazdasági szemszögből nézve is – egy rendkívül intenzív fejlődési szakaszon ment át. A gyengékből erősek lettek, az erősekből magukat ugyan bölcsnek gondolók, de valójában önhittek és ostobák lettek, és ők nyertek teret és életerőt. Az új világrendben addig, amíg a másik kertjében történik a baj, azt könnyű Isten büntetésének nevezni. De a baj ideért hozzánk!


Nemere István: Húsz nap alatt a világ körül

Bár ma már huszonnégy óra alatt is körbe lehet repülni a Földet, valaki egy nagyon különleges módszerrel és eszközzel, egy hőlégballonnal valósította ezt meg. Ugyanez az ember később megtette az utat napenergiával hajtott repülőgéppel is.
A Piccard név ismerősen csenghet mindazoknak, akik a nagy felfedezések, utazások, tudományos kutatások eredményeiről szívesen olvastak régebben. Ugyanis a svájci családnak immár három egymást követő nemzedéke is beírta magát a különleges felfedező utazások történetébe.


Miklós Attila: Fűben-fában orvosság

Már a nagyapáink is ismerték, sőt alkalmazták a természet patikáját. A gyógyfüvek, teák és kenőcsök mellett néhány házi szer bizonyult hasznosnak.
Manapság a média minden fórumán gyógyszereket, kezeléseket reklámoznak, mert egyrészt az egészségtelen életmód, a stressz, a rossz táplálkozás, a pszichés zavarok kikényszerítik, másrészt a betegség-maffia hordószám önti ránk a kemikáliákat, már az ételekbe is kerül rengeteg adalékanyag, tartósítószer. A mostani társadalom nem is fogja fel, mi zajlik valójában.


Arany László: Repülőgéproncstól a felkarcsontig

Idén nyáron több űrkutató nemzet és szervezet is elindítja a maga szondáját a Mars bolygó irányába, illetve felszínére. A NASA – hivatalosan is – elkezdi a Földön kívüli élet kutatását. Ehhez nagy segítség lenne, ha a kutatásban részt vevő szakemberek elővennék például a most bemutatásra kerülő Mars-fotókat, netán a korábbi sok százat-ezret. Talán egy pillantás elég lenne a rajtuk látható lények-tárgyak felismeréséhez, és nem kellene elkölteni dollár százmilliókat.


Knisch Gábor: Az ufójelenségről

Hosszú évtizedek óta kísérem figyelemmel az ufójelenség történéseit, eseményeit. Soha, egyetlen alkalommal sem találtam minden kétséget kizáró bizonyítékát annak, hogy Földünket intelligens idegen civilizációk látogatnák „repülő csészealjakon”. Ezért úgy gondolom, hogy ez a jelenség – egyelőre! – a science fiction világa.
Nem az a kérdés, hogy létezhet-e élet, akár intelligens élet az Univerzum milliárdnyi csillagrendszerében, hanem az a kérdés, hogy a fényévekben számított kozmikus távolságok lehetővé teszik-e a napi szintű kapcsolattartást, interakciót.


Rózsa Mária: Gyerekrabló idegenek

Az ufókutatók talán legérdekesebb, legtöbbet boncolgatott témája a magzatrablások, amikor földönkívüliek abból a célból visznek el földi nőket, és termékenyítik meg őket, hogy fajuk fennmaradhasson. Ebből a célból hoznak létre hibrid és emberszerű fajokat. Magyarázatuk egyszerű: a Földön kívüli nők nem képesek rá, hogy kihordják a magzatokat, mivel nem fejlődtek ki eléggé belső szerveik, és fejletlen izomzatuk nem tudja megszülni a nagyobb fejjel rendelkező hibrideket.
Egyre több a női kontakt, akik – bár félve, de – felkeresik a kutatókat, hogy van valahol a messzeségben egy gyermekük.


Máté Imre: Az uralkodó faj

Amióta az emberiség úgymond kivált az állatvilágból, a kinyilatkoztatásai és a viselkedése alapján a tulajdonába vette, felparcellázta és uralma alá vonta a bolygót az egész élővilágával együtt, és arra készül, hogy a jövőben ugyanígy meghódítja a világegyetemet is. A Hold felszínén pl. bárki vehet magának kisbirtokot. Emberi önteltségben ki merte jelenteni, hogy a nagy űr végtelenjében rajta kívül nem lelhető fel az intelligens értelem.

További információk

Tömeg 0,5 kg