Ajánló

Pusztay Sándor

Colman von Keviczky – Az intergalaktikus űrkutató

A Colman von Keviczky – Az intergalaktikus űrkutató című könyv Keviczky Kálmán (1909 – 1989), Ludovikát végzett katonatiszt különös életútját mutatja be. A film világából ismert Keviczky a második világháború után az Egyesült Államokban az ENSZ alkalmazásába került. Ott alapította meg az ICUFON ufókutatási szervezetet.
Előadókörútjai során többször járt Magyarországon, ahol mint amerikai kémet állandó megfigyelés alatt tartotta a hazai titkosszolgálat. A könyvben korabeli ufó- és titkosszolgálati dokumentumok egyaránt szerepelnek.
Pusztay Sándor legújabb könyvében arra vállalkozik, hogy bemutassa Keviczky Kálmán – Colman von Keviczky – következetes munkásságát, amivel az ufókérdés elfogadtatását, a megfigyelt katonai, űrkutatási kérdések objektív vizsgálatait igyekezett a világ elé tárni.
A könyv 2023-ban jelent meg a Kornétás Kiadó gondozásában, 248 oldalon. Kedvezményes áron kapható, megrendelhető a Kiadóban: https://kornetas.hu/termek/colman-von-keviczky-az-intergalaktikus-urkutato/
E-mail: titkarsag@kornetas.hu  Telefon: 06-1-359-1964

Varga Dániel

Ikercsillag

12 évvel a Zodiác pusztulása után

Aprócska lakható hold ragyog igazgyöngyként az Államszövetség végtelen csillagközi tengerében. A parányi édenkertben tizenkét éve béke honol, miután anyabolygóját, a Zodiacot polgárháború borította örök sötétségbe. Nomádok és feministák közös erővel haladnak jövőjük felé, és ezt a különös szövetséget legjobban a fejedelmi pár, Nimrod Caine és Martha Meinhofer frigye jelképezi. 

Az egykori nomád Herceg és ítéletvégrehajtó lány világának nyugalmát a véres múlt kísértetei mégis megtalálják: a Fejedelemasszony keze által halálra sújtott lázadó nomád szakadárok életben maradt családtagjai bosszúért kiáltanak a galaxis másik végéből. Az összeesküvés kiváló lehetőséget teremt a „mintavilág”, az Árnyékhold létezését veszélyes példának tartó háborúpárti erők törekvéseihez. Egymáshoz eddig közeledő szuperhatalmaknak kell letenni a voksukat a hold társadalma mellett vagy ellenében. Állásfoglalásuk egyet jelent a galaxis felét uraló feministák és az Unió – a legfejlettebb technikai hatalom – eddigi közeledésének további sorsával.

A nagypolitikával nem törődve Istar népének gyermekrabló különítménye lecsap a polgárháború egykori hősnőjének unokáira. Raiita Virtanen feminista elit kommandós veterán bajtársnőinek maroknyi csoportjával ered a nyomukba, a legendák ködébe vesző Seolra. Küldetésükre maga a Fejedelem kíséri el őket.

Miközben az egymástól elszakított házaspár, Nimrod és Martha két teljesen különböző ellenséges világba kerülve, idegen Ajándékaik és új szövetségeseik segítségével szállnak szembe ellenségeikkel, Istar urai ritka kincsre lelnek az egyik elrabolt kisfiú személyében. Az erőszak ismét fellángoló tüze mögött hatalmas árnyék sejlik fel, a Zodiacot elpusztító ősi erő mindent elkövet, hogy utat találjon a fejedelmi pár elsőszülöttje felé.

A könyv a „Magányos csillag” folytatása.

Megrendelhető, megvásárolható a Kornétás Kiadónál: 1138 Budapest, Népfürdő utca 15/D, telefon: 359-1964; e-mail: titkarsag@kornetas.hu

Valamint kapható a könyvesboltokban.

dr. Kondorosi Ferenc

Metaverzum

Az online tér sok lehetőséget rejt magában. Gondoljunk csak a 2019 óta életünk részévé vált pandémiára, ami magával hozta a home office-t, a digitális oktatást. Ez a tér, a metaverzum a tárgya annak a rendkívül olvasmányos és fotelbe szegező tanulmánykötetnek, melyet dr. Kondorosi Ferenc egyetemi tanár állított össze. Az egyes fejezetek informatikus, jogász, teológus, szociológus, politológus és kibervédelmi szakértő szemszögéből ismertetik a kérdést. A téma nagyon aktuális, hiszen a metaverzum csírái már megerősödtek, ugyanakkor még újdonság, többen csak a Facebook Meta névre való átkeresztelése kapcsán találkoztak vele. De itt van közöttünk, még ha kifejlett formában nem is működik. A nem digitális világ mellett – majd később helyette – egy olyan párhuzamos valóság jöhet létre, amely a földi civilizációt átfogó digitális platformként működik – egy másik világ. Az emberek a jelenlegi, általunk ismert világhoz hasonlóan – de itt avatárként – dolgozhatnak és kommunikálhatnak. Hogy jó lesz-e ez az embereknek, és a változások
miként rendezik át a hétköznapi életviszonyokat, arról csak víziók vannak.
Azonban nem a digitális világ lehet az egyetlen másik világ. Számos tudomány
foglalkozik a világűr kutatásával, s mai ismereteink szerint nem zárható ki más,
értelmes lények létezése sem.
Az internet új világát kezdetben még csak barangolásra használtuk, mára
azonban tény- és információközlésre, véleménynyilvánításra, filmnézésre, az
aktuális hírek megismerésére, kapcsolattartásra. Szinte 24 órán keresztül online vagyunk az okoseszközök révén.
De mit is értünk a metaverzum alatt? A metaverzum tulajdonképpen nem más, mint egy világon túli tér, ami lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók itt is találkozzanak, beszélgessenek, üzletet kössenek, vásároljanak, dolgozzanak, mint
ahogy a valós, fizikai térben is. Egy végtelenül nagy, állandó, digitális és interaktív információs tér, aminek léte egyelőre párhuzamosan képzelhető el a fizikai térrel. Végtelen, mert folyamatosan tudnak a felhasználók információkat hozzáadni, és állandó, mert akkor is létezik, amikor nem lépünk kapcsolatba vele.
A metaverzum alkalmazása jelenleg még a kezdeteknél tart, a tech óriások, mint a Microsoft, vagy a videojáték-fejlesztők hatalmas üzleti lehetőségként tekintenek rá, ugyanakkor sok a kérdőjel is körülötte. A metaverzumra úgy kell gondolni egyelőre, mint egy véget nem érő, digitális párhuzamos univerzumra, amely kapcsolódik fizikai világunkhoz. Egy olyan információ, amely a fizikai testünktől nem elérhető, a felhasználók fizikai teste a valós térben van, míg a lelkük és gondolataik a virtuális térben.

dr. Kondorosi Ferenc könyve kedvezményesen megrendelhető a Stúdió Könyvesboltban, és kapható a könyvesboltokban.

Viszkok András

Földönkívüliek nyomában

A „kondorosi ufókutató”, sokan így ismerik Viszkok Andrást, aki fiatalkora óta kutatja a Földön kívüli élet nyomait. A szerző azon szakemberek közé tartozik, akik a kilencvenes évek elején lerakták a magyar ufókutatás alapjait. Szakterülete a gyermekeltérítések, valamint a Föld légkörében élő ismeretlen életformák kutatása. Az „Egy ufókutató visszaemlékezései” alcímet viselő kötetből kiderül, hogy harminc éve jelennek meg cikkei ezekben a témákban, és ez idő alatt számos hazai és nemzetközi szakmai konferencián tartott előadást az idegenek földi tevékenységéről.

Ez a különleges, életrajzi ihletésű kötet saját szemszögéből mutatja be a magyar ufókutatás hőskorát és legfontosabb eseményeit, miközben közelebbről megismerhetünk egy olyan embert, aki az életéből több mint harmincöt évet a téma megismerésére és népszerűsítésére fordított.

A könyv külön érdekessége, hogy a hazai ufókutatás történetfüzérét csaknem ötven eredeti fotóval illusztrálja, így megismerhetjük a hozzá közel álló vagy vele kapcsolatba került ufókutatókat, írókat, ismert médiaszemélyeket is. Könyvében az „igazságot” keresi, és vallja, hogy ami ma még sci-fi, azt holnap már a tudomány hirdeti, a megismerés útjába ugyanis soha senki nem állhat.

Viszkok András könyve kedvezményesen megrendelhető a Stúdió Könyvesboltban, és kapható a könyvesboltokban.

Varga Dániel

Magányos csillag

2021. végén jelent meg Varga Dániel Magányos csillag című, nagy lélegzetű, izgalmas sci-fi regénye. A szerző nem ismeretlen a műfaj iránt érdeklődők között, hiszen hosszú évek óta írással és képregénykészítéssel egyaránt foglalkozik. Korábban az Avana sci-fi egyesülettel közösen kiírt egyik pályázatunk szerzői között is szerepelt.

A sodró lendületű regényben kiderül, hogy a 27. század közepére az ember uralja a galaxis háromnegyedét. A fény sebességének leküzdhetetlen korlátját megkerülve, egy Átjárórendszer nyit kaput a diadalmas faj számára a végtelen meghódításához. Az egymással versengő szuperhatalmak egyformán tisztelik és védik a nehezen kiépített útvonalak pótolhatatlan pilléreit.

Azonban megtörténik az elképzelhetetlen – a Feminista Államszövetség és ősellensége, az apajogú Unió csillaghatárán keringő Zodiac bolygó Átjárója megsemmisül. A Földnél háromszor nagyobb mediterrán planéta holdjával együtt elszakad az emberiség többi részétől.

Miközben a két csillagközi hatalom egymással versengve megpróbál ismét kapcsolatot létesíteni vele, a Zodiacon feltámadnak a felszín alatt mindig is meglévő törzsi fundamentalista ellentétek, és véres polgárháború veszi kezdetét. Ebből a küzdelemből nem maradhat ki senki; éppúgy színt kell vallani a bolygón büntetését töltő renegát vadászpilótának, mint a népét vesztett ifjú nomád Hercegnek, vagy a kórházi nővérből ítéletvégrehajtóvá „előléptetett” államszövetségi lánynak.

A felszín alatt eddig némán figyelő ősi fenyegetés csak erre várt… egy 20 ezer éves idegen civilizáció utolsó képviselője is beszáll a túlélésért vívott egyre vadabb küzdelembe.

A könyv kedvezményesen megrendelhető a Stúdió Könyvesboltban, és kapható a könyvesboltokban.

Éles István

Lélekvándorlás és földönkívüliek

2021. végén jelent meg Éles István új kötete, amelyben az elmúlt évtizedek olyan ufóeseteinek feltárását vetette papírra, amely a hozzá forduló személyek előző életeinek feldolgozását, egyes idegenekkel történő találkozások leírását tartalmazza.

A „színház az egész világ” alcímet viselő könyvben az olvasóink körében jól ismert szerző kifejti: „A lélekvándorlás és a földönkívüliek kutatását tekintve még mindig nagyon az elejénél tartunk, igaz, az elmúlt 30-40 év rendkívül sok hasznos információt hozott a felszínre. A saját magam és a vállalkozó szellemű »időutazóink« által feltártak remélhetőleg kapcsolódnak mások kutatási eredményeihez, továbbá bízom benne, hogy szolgálhatok olyan információkkal, amelyekkel hozzájárulok, hogy teljesebb képet kapjunk a még ismeretlen világok létezéséről.”

Éles István könyvei kedvezményesen megrendelhetők a Stúdió Könyvesboltban.