Ufó magazin 2022/12

595 Ft

Hírvilág
Viszkok András: Időutazók
Falvai Róbert: Spontán teleportálás
Nemere István: A Föld ikertestvére
Viszkok András: Ufók a célkeresztben
Robert K. Lesniakiewicz: Ufók a Baltikumban
Arany László: A jövő most van!
Tóth László: A francia csodaszarvas
Kun Ákos: Isten pallosa
Arany László: Kína lesz a befutó?
Sós Tibor: Az idegen fejet hajtott
Knoll Gyula: Múltunk ufóemlékei
Varga Dániel: Ikercsillag
Horoszkóp

Add to Wishlist Browse Wishlist
Kategóriák: ,

Leírás

Viszkok András: Időutazók

Néhány évvel ezelőtt a különböző internetes platformokon több olyan személy bukkant fel az ismeretlenség homályából, akik azt állították magukról, hogy ők „időutazók”. Ez a Time Traveller (TT) jelenség egy idő után akkora méreteket öltött, hogy az Ufómagazin 2020. márciusi számában külön cikket szenteltünk azoknak a jövőből hozzánk visszatérő (?) személyeknek, akik – hogy igazukat bizonyítsák – még hazugságvizsgálatnak is alávetették magukat.
Most eljött az ideje annak, hogy megvizsgáljuk, vajon bekövetkeztek-e azok az események, amelyeket rövid távon prognosztizáltak az emberiségnek.


Falvai Róbert: Spontán teleportálás

A spontán teleportálás különös esetei mindig is foglalkoztatták a rejtélyes dolgokat kutató elméket. Csokorba gyűjtöttünk néhány esetet a múltból, amelyek nagyon elgondolkoztatóak. A tudósok az egyes emberek teleportálását nem tartják valószínűnek, és ez ellen többféle érvet hoznak fel.


Nemere István: A Föld ikertestvére

Nem csak jó hírek érkeznek az úgynevezett exobolygókról. Így hívja a tudomány az utóbbi években felfedezett távoli, de a Földhöz hasonló bolygókat, amelyeken vagy van, esetleg lehet élet, vagy majd a földi emberek költözhetnek oda a jövőben.


Viszkok András: Ufók a célkeresztben

Idén sem maradtak program nélkül azok, akik érdeklődnek az ufók, valamint a megmagyarázatlan jelenségek iránt.
November 12-én Budakalászon, a Kós Károly Művelődési Házban került sor az Ufókutatók Közönségtalálkozójára, amely baráti hangulatban, telt ház előtt zajlott le. Az Ufókutatók közönségtalálkozója ismételten bebizonyította, hogy az embereket továbbra is élénken foglalkoztatja a Földön kívüli élet lehetősége, valamint kíváncsiak az alternatív kutatások eredményeire.


Robert K. Lesniakiewicz: Ufók a Baltikumban

Pomeránia évszázadokon át békétlen vidéke volt Európának. Uralkodók és nagyhatalmak között hányódott, mígnem
a második világháború után egy részét Lengyelországhoz csatolták, ahol Nyugat-Pomeránia néven vajdaságot alakítottak a földterületből. Talán nem tektonikus rengéseknek köszönhető, de anomáliás jelenségekben – és nem csak történelmi anomáliákban – igencsak bővelkedik a vidék. Ezt a legújabb lengyel kutatások, gondos ufóvadászok dokumentumai és képei is alátámasztják. Ám a kételyt nem oszlatják el…


Arany László: A jövő most van!

Idő fizikai értelemben nem létezik – állítják mostanában. Hiszen mozgásokat hasonlítunk össze, és kinevezzük egyiket-másikat „időnek”. A Föld Nap körüli keringési „idejét”, vagy bolygónk tengelye körüli forgási „idejét”. A Sothis csillag heliákus kelésének „idejét”, két újhold közötti időszakot, kvarckristályok adott számú rezgését stb. Bármilyen mozgást vehetünk-vehetnénk az idő alapjának. Ez az állítás azonban alapvetően téves. Idő létezik, fizikai értelemben létezik, miként a tér is. Ám a tudat képes mindkettőre hatást gyakorolni. Ennek következményei pedig meglehetősen izgalmasak.


Tóth László: A francia csodaszarvas

Virginia Horton hétéves kislány 1937 késő őszén túrázni indult szüleivel és a bátyjával az elzászi erdőbe, ahol beszélő szarvasba botlottak. Negyvenhárom évvel később hipnózisnak vetette alá magát azért, hogy gyerekkori emlékeinek bizonytalanságai a csodaszarvasról és a hozzá kapcsolódó idegen lényekről felszínre kerüljenek.


Kun Ákos: Isten pallosa

Már nemcsak a fejlődő, hanem a nyugati országokat is fenyegeti az éhínség és a fagyhalál réme. Ezt tetézik a globális felmelegedés és a klímaösszeomlás mind nyilvánvalóbb jelei. Vajon mi lesz ennek a vége? Előző számunkban írtunk a Föld, civilizációnk fenyegető jövőjéről. E fejtegetést folytatjuk most.


Arany László: Kína lesz a befutó?

Kína sikert sikerre halmoz űrprogramjában, legutóbb éppen az állandóan lakott űrállomása legutolsó elemét indította a célja felé. Mind komolyabb küldetéseket küld a Naprendszer távolabbi térségei felé is, ezek között egyre hangsúlyosabb szerepet kap a Mars, mely esetében a talajminta-hozatal tekintetében évekkel megelőzhetnek mindenkit. A kínai küldetés célja, hogy mintákat gyűjtsön a vörös bolygóról, és 2031-ben, azaz két évvel a NASA és az ESA közös vállalkozása előtt elszállítsa azokat a Földre.


Sós Tibor: Az idegen fejet hajtott

Egy Kiskundorozsma melletti tanyára is ellátogattak az idegenek. A bejelentés telefonon érkezett, és már első hallásra fontosnak éreztem, hiszen az őszintének tűnő idős ember objektumokról, fénysugarakról, illetve kis szürke alakokról számolt be. A több órás helyszíni beszélgetés után rá kellett döbbennünk, hogy az idegenek valóban többször is ott jártak.


Knoll Gyula: Múltunk ufóemlékei

Az ufókról szóló jelentések fantasztikus méretekben megszaporodtak az elmúlt évtizedekben, de a jelenség nem csak a 20–21. századra jellemző. A kutatók az 1900-as évek előtt több mint 300 ezer ufóészlelést dokumentáltak.


Varga Dániel: Ikercsillag

A napokban jelent meg a Kornétás Kiadó legújabb olvasmányos kötete, az „Ikercsillag” Varga Dániel tollából. A könyv a nagy sikerű „Magányos csillag” folytatása, melyet már türelmetlenül vártak az olvasók, akiket beszippantott ez a lenyűgöző fantáziavilág.

További információk

Tömeg 0,125 kg