Ufómagazin 2019/10

695 Ft

Falvai Róbert: Idegen társbérlők a Földön?
Miskolci László: A Clarion népe
Knoll Gyula: Az Al-Naslaa megalit
Takács Szabina: Az Egyesült Államok űrpolitikája
Éles István: Konfliktus a kis szürkékkel
Kisfaludy György: Mi van az Univerzumon kívül?
Takács Szabina: A Felfedés Projekt
Sós Tibor: Medvegyev miniszterelnök ajánlásával
Czanik Csaba Árpád: A világot megújító gondolkodók
Miklós Attila: Szvasztikák nyomában
Nemere István: Fejünk felett a szemét
Knoll Gyula: Üzenetek az űrből
Földeák Iván: Óvatos elnökök és óvatlan ufók
Arany László: Holdkapu Űrállomás

Add to CompareAdded
ISBN/ISSN: ISSN 0865-686 X Kategória:

Leírás

Falvai Róbert: Idegen társbérlők a Földön?

 

Ritkán elmélkedünk arról, vajon milyen kapcsolatot szeretnének ápolni a földiekkel a gyakorta megjelenő idegenek? Van-e értelme és perspektívája annak, hogy egyszer az idegenek itt fognak lakni velünk? Lesz-e lehetőség arra, hogy kettő vagy több faj éljen egymás mellett a bolygónkon, és vajon azt meddig nevezhetjük a „mi bolygónknak”?

Az egyik lehetséges változat az, amit ma gyakran találunk hollywoodi „remekművekben”, ott készült filmekben és tévésorozatokban. Mivel a nyájas, senkinek sem ártó, roppant békés idegenek nem lehetnek témái az izgalmas filmeknek, majdhogynem érthető, hogy a filmekben az idegenek ittléte együtt jár félelmetes háborúkkal, megszállással, tömeggyilkosságokkal.


Miskolci László: A Clarion népe

 

Az ötvenes években a kontaktok nagyobb része azt állította, hogy a Naprendszer bolygóiról jöttek a földönkívüliek. Egy kisebb csoport pedig más csillagrendszerekből és naprendszerekből eredeztette az idegeneket. Volt azonban pár ember, aki szerint égi kísérőnk, a Hold mögött is létezik egy bolygó, amit mi nem láthatunk, a Clarion.

A Clarion a Föld látószögéből kifolyólag számunkra nem megfigyelhető, ugyanis állandóan kitakarja a Nap, más esetekben pedig a Hold.


Knoll Gyula: Az Al-Naslaa megalit

 

A híres Al-Naslaa megalit egy több ezer éves kő, különlegessége pedig már a távolból nyilvánvalóvá válik bárki számára. A hatalmas monolit ugyanis félbe van vágva, méghozzá nem akárhogy: annyira nagy pontossággal és olyan élesen, egyenes vonalban, hogy az modern technológiát feltételez.


Takács Szabina: Az Egyesült Államok űrpolitikája

 

Donald Trump, a világ egyik vezető államának elnöke 2019. augusztus 29-én hivatalosan létrehozta az Egyesült Államok űrparancsnokságát. Az elnök szavaival élve ez „történelmi nap” volt, mivel végre elismerték a világűr elsődleges fontosságát, igaz, elsősorban az amerikai nemzetbiztonság szempontjából.

Trump kifejtette, hogy a parancsnokság védelmezi majd az amerikai érdekeket a világűrben, amely a „jövő háborúinak színhelye” lesz, egyúttal bejelentette, hogy az űrparancsnokságot a légierő egyik tábornoka, John Raymond vezeti, akinek kinevezését a szenátus már júniusban jóváhagyta. De mi köze mindennek az exopolitikához?


Éles István: Konfliktus a kis szürkékkel

 

Az elmúlt hónapokban folytatott meditációs „időutazások” szinte minden esetben Földön kívüliek voltak, elsősorban a kis szürkék tevékenységének a feltárásáról szóltak. Annak ellenére, hogy alapvetően előző életeket néztünk meg, a meditatív állapot a jelenre vonatkozóan is fontos információkkal szolgált.

Volt olyan feltárt előző élet, amelyben a kis szürkék a már ismert, tőlük megszokott módon hajtották végre az eltérítést.


Kisfaludy György: Mi van az Univerzumon kívül?

 

Ameddig a kozmológia tudománya kiszámítja, hogy mi van az Univerzumon túl, vagyis azon kívül, addig vizsgáljuk meg azt, hol lehet a határa, ha egyáltalán van valahol határa. Mert arról is folyik a polémia, hogy zárt-e, vagy pedig nyitott a rendszer.


Takács Szabina: A Felfedés Projekt

 

Az Ufómagazin szeptemberi számában beszámoltunk arról, hogy az ismert amerikai kutatók által vezetett Felfedés Projekt 2016–2017 között óriási lépéseket tett a Földön kívüli intelligens élet, valamint az idegenekkel való földi kapcsolat hivatalos elismerése felé, az ufó témakör iránt érdeklődő közönség nagy örömére. Ebben a cikkben az ufókutatás legnagyobb horderejű, bizonyítékokkal alátámasztott kiszivárogtatását fogjuk a kezdetektől megvizsgálni, lépésről lépésre rávilágítva az összefüggésekre, melyet a Steven Bassett által támogatott To The Stars Academy nevű szervezetnek köszönhetünk.


Sós Tibor: Medvegyev miniszterelnök ajánlásával

 

Úgy gondoltam, ha egy miniszterelnök nyilatkozik ufótémában, az akár megrengetheti a világot, de nem így történt. Az ominózus rövid riportot tudtommal egyetlen jelentős tévécsatorna sem mutatta be, pedig azóta már hét év is eltelt. Az ufós berkekben jól ismert, 2012-ben Medvegyev orosz miniszterelnök szájából elhangzott rövid nyilatkozat szinte minden mondata megdöbbentő. Csak komolyan kéne venni… Vajon Medvegyev csak egy véletlen szituációtól vezérelve, vagy hosszú távú stratégia kezdeteként, esetleg felmérendő a reakciókat állt a kamera elé?

A vaskalaposságunk, a hiedelmeink, a dezinformálás és az agymosás még mindig rendkívüli módon hatásos kombináció. Még akkor sem hiszünk, ha saját fülünkkel halljuk, még akkor sem látunk, ha esetleg előttünk áll.


Czanik Csaba Árpád: A világot megújító gondolkodók

 

Minden ember, aki a tudomány vagy az emberiség előbbre jutását szolgáló kérdésben kérdést tesz fel, és azt gyakorlatban megpróbálja igazolni, alkimistának tekinthető. A természet azon részével próbál meg barátságba kerülni, amely mások számára misztikumnak, varázslatnak tűnik. Így az alkimisták a tudomány előfutárai, legyenek bármilyen rendű és rangú emberek. Tudásuk, hátrahagyott örökségük mindig az egyetemes emberiség fejlődését szolgálja.


Miklós Attila: Szvasztikák nyomában

Van az emberiségnek egy jelképe, amely ma sokak számára a gonosz szimbóluma, mert szorosan összeforrt a XX. század egyik legvéresebb diktatúrájával, a nemzetiszocializmussal. A horgos végű, valamely irányba forgó egyenlő szárú kereszt jele több ezer éves múltra tekinthet vissza.

Minden ősi kultúrában felbukkan a szvasztika vagy horogkereszt, de leginkább a hinduk és a buddhisták alkalmazták vallásos tartalommal ellátva.


Nemere István: Fejünk felett a szemét

 

Régi problémát jelent az immár 60 éve tartó „űrkorszak” kellemetlen velejárója, az ember által a közeli kozmoszba feljuttatott űrszemét és/vagy hulladék. Már sokan megszokták, sőt talán bele is törődtek, hogy ennek így kell lennie. Szerintük természetes, hogy a Föld körüli pályákon rengeteg kilövési maradvány, elromlott, széteső műholdak stb. részei repülnek tovább körbe-körbe, olykor évtizedeken vagy talán századokon át.

Lássunk egy eléggé ijesztő statisztikai adatsort: 2018 tavaszán a felmérések szerint 670 ezer darab egy-tíz centiméteres darabka keringett Föld körüli pályán, 30 ezer meghaladta a tíz centit, de az alig egy milliméteresek száma már akkor meghaladta a 170 milliót!


Knoll Gyula: Üzenetek az űrből

 

Nagy valószínűséggel nem az ember a világmindenség egyetlen értelmes teremtménye. Ezzel a kijelentéssel napjaink komoly tudósai többségükben vélhetően egyetértenek. Bár minden különösebb indoklás nélkül, csaknem egységesen tagadják, hogy más naprendszerek lakói rendelkeznek olyan technológiával, amellyel meglátogathatnák a bolygónkat.

Ugyancsak nem találnak magyarázatot arra a tudósok, miért ne lennének képesek felfogni azokat az üzeneteket, amelyeket más bolygókon élők próbáltak már továbbítani a világűrbe.


Földeák Iván: Óvatos elnökök és óvatlan ufók

 

Hogyan vélekednek az azonosítatlan repülő objektumokról az államfők, akiknek a kezébe százmilliók sorsának irányítását és az ezzel járó felelősséget helyezték? Mi a helyzet azokkal, akiknek hatalmas apparátus áll a rendelkezésére, hogy fellebbentsék a fátylat a titkokról? Itt már nincs helye a lelkes tudásvágynak, a féktelen kutatószenvedélynek és hitnek, objektívnek kell lenni, hiszen milliók életéről és biztonságáról van szó. Na és persze saját tekintélyük és hatalmuk megőrzéséről is.


Arany László: Holdkapu Űrállomás

 

Az első útjára 2020-ban induló Dream Chaser űrrepülőgép gyártója, a Sierra Nevada Vállalat augusztus közepén bemutatta az esetlegesen a Hold körüli pályán keringő felfújható lakómodulját.

A Sierra Nevada egyike annak az öt vállalatnak, amelyik esélyes arra, hogy az elkövetkezendő években talán megvalósuló, a Hold körül keringő űrbázis lakómodulját megépítse.