Ufómagazin 2019/12 – 2020/1

695 Ft

Knoll Gyula: Találkozás az ismeretlennel
Viszkok András: Fények az égen
Miklós Attila: Öt elem csillaga
Miskolci László, Viszkok András: Veszélyben a Föld, avagy túlélésünk esélye
Földeák Iván: Pillantsunk a jövőnkbe!
Sós Tibor: „Valami lezuhant az égből”
Takács Szabina: Idegen technológiák
Tóth László: Földön kívüli pszichiáter
Miklós Attila: Égi világosság
Miskolci László: Üzenet a multiverzumból
Máté Imre: A karácsonyi meglepetés
Arany László: Kína holdűrhajót fejleszt
Falvai Róbert: Pusztító esők
Arany László: A Marson söröznek is!
Nemere István: A nagy kiállítás

Add to CompareAdded
ISBN/ISSN: ISSN 0865-686 X Kategória:

Leírás

Knoll Gyula: Találkozás az ismeretlennel

Knoll Gyula nyugalmazott repülőezredes 1959-es ufóészlelése a mai napig a különböző médiumok érdeklődésének középpontjában áll. A neves pilóta repülőgépével egy fényes szerkezetet vett üldözőbe, amely nem sokkal később elképesztő sebességre kapcsolva Ausztria irányában tűnt el.
– 1959. július 21-én éjjel kristálytiszta volt az ég, amikor a taszári repülőtérről éjfél előtt feladatra szálltam fel egy MiG-17PF típusú fedélzeti lokátorral felszerelt elfogó vadászgéppel. A Kaposvár fölötti légtérbe repültem 4000 méterre, és egy előre meghatározott feladatot hajtottam végre. Repülés közben arra lettem figyelmes, hogy kissé magasabban valamilyen mozgó fény közeledik felém.


Viszkok András: Fények az égen

Az 1989-es esztendő minden tekintetben izgalmasan telt Magyarországon. Beköszöntött a rendszerváltozás időszaka, megindultak a demokratikus folyamatok, megnyíltak a határok, és olyan dolgokról lehetett szabadon beszélni, amelyekről addig nem. Megalakultak az első ufókutató szervezetek, ezzel párhuzamosan ugrásszerűen megnőtt a bejelentések száma is.
A kecskeméti katonai repülőtéren történt eseményeknek köszönhetően a médiában egyre nagyobb figyelmet kapott a téma. Október utolsó napján a vadászpilóták próbarepülés közben egy gömb alakú, narancssárga tárggyal találkoztak a felhők magasságában.


Miklós Attila: Öt elem csillaga

Az emberiség egyik legrégebbi és legrejtélyesebb jelképe az ötágú csillag, melyet sokan rosszul vagy szándékosan ellentétes jelentéstartalommal használnak. Több ezer évre vezethető vissza története, Kr. e. 3000 körül Mezopotámiában, a sumereknél jelentek meg először, innen került a görög és az egyiptomi kultúrába. De az alapgondolat Kína és India vallási felfogásában gyökerezett. Ez került át később a Kabbalába, az ókori filozófusok és a keresztény misztikusok tanaiba is.
Az eredeti csillag öt vonalból van megrajzolva, ha a talpán áll, akkor szimbolizálja az emberi testet is, utal az öt érzékre és az öt őselemre.


Miskolci László, Viszkok András: Veszélyben a Föld, avagy túlélésünk esélye

Az Ufómagazin és a Jövő Háza Alapítvány őszi nemzetközi exopolitikai konferenciájára – a hagyományoknak megfelelően – november első szombatján került sor az Újpesti Kulturális Központban.
A rendezvényre ismételten megtelt a színházterem, valamint az emeleti konferenciaterem is, a közönség pedig érdeklődéssel hallgatta végig a tizenöt színvonalas előadást. A konferenciára idén Gabriella Slováková személyében érkezett külföldi előadó Szlovákiából.


Földeák Iván: Pillantsunk a jövőnkbe!

Mindenki szeretné tudni, hogy mi vár rá az elkövetkező időkben. A diákot az foglalkoztatja, sikerül-e a vizsgája. A sportolót, vajon sikerül-e rekordot döntenie. Az alkotó azért izgul, hogyan fogadja a közönség tehetségének gyümölcsét. Valamennyien kíváncsiak vagyunk és próbáljuk kideríteni, hogy mi áll előttünk.
Évezredes vágya ez az embereknek, s vannak, akik segítenek ebben. Különleges személyiségek vagy sarlatánok – a vélemények megoszlanak.


Sós Tibor: „Valami lezuhant az égből”

A roswelli ufótragédia mérföldkő volt a témában. Megcáfolhatatlan bizonyítékok egész sora gyűlt össze az elmúlt 60 év alatt arról, hogy az idegenek itt jártak 1947-ben is. Nagyon sokan nem értik, hogy egy fejlett civilizáció járműve hogyan véthet akkora hibát, hogy csak úgy lepottyanjon egy farmer birtokán. Az idő múlásával egyre több hasonló esetre derült fény. De vajon valóban minden esetben ufókról beszélhetünk?


Takács Szabina: Idegen technológiák

 

Az elmúlt nyolcvan évben a sci-fibe illő technikai megoldások, a technológiai fejlesztések rohamtempóban láttak napvilágot az előző évszázadokhoz képest, így ma már az emberiség korábban elképzelhetetlennek hitt dolgokra képes. Az új találmányok forradalmasították a hadviselést, az űrkutatást, a kommunikációt, az orvostudományt, az oktatást és nem utolsósorban a közlekedést. Ugyanakkor felmerülhet bennünk a gondolat, vajon lehetett-e köze ennek a hirtelen technológiai ugrásnak a földönkívüliekhez, akik rendszeresen látogatják bolygónkat, illetve azokhoz az elmúlt évtizedekben dokumentált ufóbalesetekhez, amelyeknek köszönhetően a kormányzatok az adott korszakot meghaladó, nem földi eredetű technológiához jutottak?


Tóth László: Földön kívüli pszichiáter

„Aznap este négy testvéremmel együtt feküdtünk le tíz óra felé aludni a nagyszobánkban lévő galériában. Testvéreim szinte mindig azonnal el szoktak aludni, ám én legtöbbször még egy fél órát nyűglődöm a helyemen – mesélte a 14 éves N. Vivien. – Anyu akkor éjjel éppen nem volt otthon, és én éjfél tájékán arra ébredtem fel, hogy egy hideg kéz szorítja a tarkómat. Kézfogása sokkal finomabb, selymesebb volt, mint a miénk, embereké…


Miklós Attila: Égi világosság

A régi Magyarországon egészen a második világháború végéig élte fénykorát a honi spiritizmus vagy szellemtan. Még Grünhut Adolf doktor alapította a Szellemi Búvárok Pesti Egyletét az 1880-as években.


Miskolci László: Üzenet a multiverzumból

Vajon a mi Univerzumunkon kívül léteznek más világok, és ha igen, laknak-e ott élőlények? Vajon fel tudnánk-e venni velük a kapcsolatot, vagy már rég megtették ezt ők maguk? Vajon milyen üzenetük lehet számunkra, amit érdemes megfogadnunk? Ezekre a kérdésekre kaphatunk most válaszokat.


Máté Imre: A karácsonyi meglepetés

A mai ismereteink szerint az Indus völgyének hindu kultúrája már több mint ötezer éves múltra tekinthet vissza. Civilizációjuk a vízvezetékrendszerrel ellátott, nagy kiterjedésű városokban fényűző életet élhetett. Energiaigényüket nem az általunk ismert, hurkolt hálózati, primitív vezetékes rendszerben oldották meg, mert ennek nyomai nem fedezhetők fel az épületeikben. A tudásuk és kultúrájuk alapját azok az ősi írások bizonyítják, amelyekből csak töredékek maradtak fenn. Mivel ezek tartalma olyan ismeretekről és életvitelről tanúskodik, amelyek a mai tudásunkat meghaladják, el kell ismernünk, hogy nálunk lényegesen fejlettebbek voltak.


Arany László: Kína holdűrhajót fejleszt

A Kínai Űrhivatal, még a nemzetközi szakembereket is meglepve, bejelentette, az ország új űrhajót fejleszt, nem kisebb célt kitűzve maga elé, mint űrhajósok szállítását a Holdhoz. A fejlesztések oly előrehaladott fázisban vannak, hogy már a jövő év közepén ki is próbálhatják.


Falvai Róbert: Pusztító esők

A statisztika szerint 1998-ig a Föld bolygón évente 500 vízi katasztrófa történt, viszont az ezt követő két évtized alatt ezek száma 800-ra nőtt. Vajon miért?
Hogy mennyire nemzetközi, az egész modern világot átfogó ez a kérdés, jelzi, hányan próbálták kideríteni az okokat. Mind az öt világrészen megkérdezték az időjárás-kutatókat, mi lehet az oka ennek a veszedelmes növekedésnek.


Arany László: A Marson söröznek is!

A NASA néhány napja kiadott közleménye szerint lehetetlen megbecsülni azt az időpontot, amikor az emberiség végre cáfolhatatlan bizonyítékokkal rendelkezik majd a Földön kívüli intelligens élet vonatkozásában. Pedig egyedül a Curiosity marsjáró hétköznapi tárgyak tömegét fotózta le, technikai eszközök százain és marsi élőlényeken kívül. Ezek egyikét sem ismerik el sem intelligens kéz alkotásának, sem élőlénynek.


Nemere István: A nagy kiállítás

Klaus Dona osztrák író és kutató, aki elszántan népszerűsíti elméletét, miszerint a régi időkben idelátogattak az idegenek, és befolyásolták a földi társadalom alakulását, 2011-ben fellépett az „Alternativisták Konferenciáján” a németországi Saarbrückenben. Ő szervezte meg 2001-ben a nem kis visszhangot keltett Megoldatlan Rejtélyek című kiállítást, ahol több mint 500 olyan tárgyat állítottak ki, amelyek már önmagukban is ellentmondanak a hivatalosan elfogadott tudománynak, az ember fejlődéséről szóló dogmatikus elméleteknek.