Ufó magazin 2021/5

695 Ft

Takács Szabina: A chilei légtér anomáliái
Paraenciklopédia
Tóth László: Álmomban már láttalak
Nemere István: Csillagok mérnökei
Falvai Róbert: Üzen a túlvilág!
Kisfaludy György: Befagyott az „igazság”
Kovács Sándor: Ufonauták látogatóban
Takács Szabina: Amikor az ufóhírek már nem hírek
Schuminszky Nándor: Verseny az emberes űrrepülésért
Dr. Kondorosi Ferenc: Világvége kontra tudomány
Földeák Iván: Pandúr vagy rabló?
Viszkok András: Az elveszett idő
Tóth László: Globális titkok medencéje
Arany László: Koponya, repülő csészealj, teknős
Knoll Gyula: Özönvíz előtti piramisok
Horoszkóp

Add to Wishlist Browse Wishlist
Kategóriák: ,

Leírás

Takács Szabina: A chilei légtér anomáliái

Érdekes tény, hogy világszerte számos ország folytat nyíltan ufókutatást civil szervezetekkel együttműködve, az adatokat a világhálón megosztva, mégis valamiért az átlagember arra vár, hogy végre a világ egyik vezető hatalma, az USA foglaljon állást a kérdésben, és onnantól kezdve „megnyugodhat mindenki”, az ufók léteznek. Az egyik legtranszparensebb és a kutatásban leghatékonyabb szervezet a chilei CEFAA.


Tóth László: Álmomban már láttalak

Amikor felkapcsoltam a lámpát, és megfordultam, megmerevedtem a látványtól. A folyosó csak két méter széles lehet, de ott állt velem szemben mozdulatlanul egy 150 centiméter magas, szürke bőrű lény, aki némán bámult rám a hatalmas fekete szemeivel, miközben néha ugyanúgy fentről lefelé pislogott, mint mi, emberek szoktunk.


Nemere István: Csillagok mérnökei

Minden civilizáció átlép egyszer egy magasabb osztályba, a fejlődésének következő szakaszába. Hogy ez milyen
változásokkal járhat, arról a legtöbb embernek ma még fogalma sincsen. De voltak és vannak már olyan merészek, akiknek a képzeletvilága előre látja és láttatja velünk a jövőnket.


Falvai Róbert: Üzen a túlvilág!

Megszoktuk, hogy csak a múlt századi különleges képességű személyekről, médiumokról hallunk, a spiritizmus pedig régen elsüllyedt a régmúltban. Vagy mégsem? Kai Mügge (született 1968-ban) a németországi Hanau városka ismert alakja. Az ún. „modern spiritizmus” jeles képviselője.


Kisfaludy György: Befagyott az „igazság”

A kedves olvasók olvashattak erről a témáról már a régebbi cikkeimben, de maradt még jó néhány kérdés, amit érdemes alaposabban szemügyre venni. A fényről már sok könyvet írtak, és ebben szinte mindenki alaposan kifejtette azt, hogy a fény elektromágneses hullám, és szépen akkurátusan be is sorolták a rádióhullámok családjába.


Kovács Sándor: Ufonauták látogatóban

A csillagászatban használt és szemléletesnek mondott távolságmérési egység a fényév. A fényév az a távolság, amit a fény egy év alatt tesz meg. (Feltételezve, hogy állandó sebességgel terjed, és nem csökkenhet a sebessége, hiteles mérések nélküli megállapítás!) Ez a közhiedelemmel ellentétben nem hivatalos vagy törvényes távolságmérési egység, hiába is használjuk. Valamely ok miatt nem lett az.


Takács Szabina: Amikor az ufóhírek már nem hírek

Az elmúlt időszakban a háttérhatalmi (gazdasági és politikai) érdekeket kiszolgáló, az emberek egyik alapösztönét befolyásoló főáramú médiának, valamint az eltorzított statisztikai adatokon alapuló járványügyi helyzetnek köszönhetően eljutottunk odáig, hogy hiába kapunk amerikai kormányzati szintről tájékoztatást arról, hogy egy korábbi elnöki döntés értelmében meg kell nyitni az eddig titkolt, azonosítatlan repülő tárgyakról szóló archívumokat az Egyesült Államok különböző hivatalainak. Az emberiség jelenét és elsősorban jövőjét meghatározó hírek már mégsem érdekelnek szinte senkit.


Schuminszky Nándor: Verseny az emberes űrrepülésért

Idén 60 éve, hogy Gagarin Föld körüli útjára indult a világon elsőként 1961. április 12-én. Ez alkalomból az Ufómagazin olvasói egy exkluzív sorozat keretében megismerkedhetnek az űrrepülés történetével, az űrverseny korszakával, mely a szovjet Szputnyik műhold pályára állításával kezdődött 1957-ben, bár az alapjául szolgáló katonai célú rakétafejlesztés már a második világháború végén megindult. Aki egy teljes űrrepülés-történeti katalógusra vágyik, az hónapról hónapra kiemelheti, és összegyűjtheti ezeket az oldalakat.


Dr. Kondorosi Ferenc: Világvége kontra tudomány

Az átlagemberek szemében egy pusztító járvány tűnhet talán a legvalószínűbb világvége-tényezőnek. Sajnos a történelem során több ilyen járvány ütötte fel a fejét, és már a 21. században is kijutott belőlük. 2003-ban a SARS akut légzőszervi megbetegedés hat kontinensen pusztított, és 2014 óta az ebola elleni küzdelem is a mindennapjaink részévé vált. 2020 elejétől pedig a SARS-CoV-2 béta koronavírus által okozott COVID–19 tüdőbetegség világjárványként söpör végig a Földön, jelenleg is zajlik, próbára téve az egész emberiséget.


Földeák Iván: Pandúr vagy rabló?

Szellemvadász – izgalmasan cseng. Gondolhatnánk, hogy nincs ennél jobb foglalatosság. Nem is kell túl sok minden hozzá. Gazdag arzenál semmire nem használható, de rejtélyes nevű, a beavatatlan laikusok számára felfoghatatlan értelmű műszerből és valami eldugott, vadregényes hely. Vagy romos épület – és máris kezdődhet a kutatás. Természetesen éjszaka, mert akkor jobban látni…


Viszkok András: Az elveszett idő

Az ufókutatás egyik legnagyobb rejtélye az MT (Missing Time), vagyis az elveszett idő jelensége. Az eltérített személyek gyakran számolnak be arról, hogy amikor az idegenekkel találkoztak, hosszabb-rövidebb idő nyomtalanul eltűnt az életükből. Ha mindehhez hozzávesszük azt, hogy a lakásban található órák vagy éppen az érintett személy által viselt karóra szintén mutatja a hiányzó időt, akkor látjuk, hogy egy valóban izgalmas és megfejtésre váró jelenséggel állunk szemben. Ezúttal három általam kivizsgált eset kerül ismertetésre, amelyben a szemtanúk erről a különös és megmagyarázatlan jelenségről számoltak be.


Tóth László: Globális titkok medencéje

A világ számos pontján véletlenszerűnek tűnően, de elszólják magukat a politikusaink és a titkosszolgálatok volt emberei az ufótitkokról. Ez alól a tendencia alól mi, magyarok sem mentesülünk. Dr. Opál Sándor, 1991-ig a Belügyminisztérium Alfa titkosszolgálatának volt osztályvezetője már számtalan alkalommal nyilatkozott a földönkívüliekkel kapcsolatban, ám soha egyetlen szavát sem hitték el neki.


Arany László:Koponya, repülő csészealj, teknős

A Marson rendületlenül és rendíthetetlenül keresik az „élet nyomait”, miközben nagyon sűrűn rá is bukkannak, de ezekről az eseményekről valahogy nem hajlandóak tényszerűen és objektívan beszámolni. Mára egyetlen kiút maradt a hitetlenkedők és kétkedők számára, ez pedig a „belelátás”.


Knoll Gyula: Özönvíz előtti piramisok

Létezik egy tó Kínában, a Fuxian-tó – a tengerszint felett 1720 méterrel, közel 212 négyzetkilométeres kiterjedéssel
–, melynek a mélyén megmagyarázhatatlanra bukkantak a régészek. Valami olyanra, ami valósággal sokkolta őket, mert mindennek ellent mondott, amit eddig tanítottak az emberiség múltjáról.

További információk

Tömeg 0,125 kg