Ufó magazin 2021/3

695 Ft

Nemere István: COVID az űrből?
Viszkok András: Kapcsolat a földönkívüliekkel
Paraenciklopédia
Tóth László: Fehér kör a háztetőn
Takács Szabina: Egy magyar kontakt története
Knoll Gyula: Az amerikaiak növekvő ufóaktivitása
Falvai Róbert: Áldás vagy átok?
Knoll Gyula: Atlantiszi telepesek
Schuminszky Nándor: Orosz indulás: stratégiai ballisztikus rakéták
Kisfaludy György: Mekkora egy fénykvantum?
Viszkok András: A világ első ufókutatója
Kisfaludy György: A gravitációs hullámok
Földeák Iván: Egy elátkozott film
Novák Péter: A szenteltvízből keletkezik az élet?
Arany László: Csúcsforgalom a Marson
Tóth László: Mélytányérok az égen
Horoszkóp

Add to Wishlist Browse Wishlist
Kategóriák: ,

Leírás

Nemere István: COVID az űrből?

Akik foglalkoztak tudománytörténettel, azok tudják, hogy különösen Európában a középkor során az egyik legelterjedtebb hiedelem az volt, hogy az üstökösök hozzák a bajt világunkra. Ahányszor feltűnt egy ilyen fényes, csóvás tünemény, annyiszor terjedt el a hír, hogy a különös és szokatlan, viszonylag ritkán látható égi jelenség háborúkat jósol, és/vagy pusztító járványokat, ragályokat hoz az emberiségre.


Viszkok András: Kapcsolat a földönkívüliekkel

A szkeptikusok gyakran azzal érvelnek, hogy ha léteznek Földön kívüli lények, és eljutottak egy olyan technológiai fejlettségi szintre, hogy képesek ellátogatni a bolygónkra, akkor miért nem akarnak velünk kapcsolatba lépni? Hiszen ha ekkora utat tesznek meg, akkor logikátlannak tűnik az, hogy külső szemlélőként tanulmányozzák a bolygónkon kialakult élet sajátosságait. Bizony érdekes felvetések ezek, amelyeken érdemes elgondolkodni.


Tóth László: Fehér kör a háztetőn

A ma már Németországban élő Tarjányi Vivien egy gyermekkori élményét elevenítette fel. „Most találtam rá a youtubon az egyik előadására, ami megfogott és mélyen elgondolkodtatott, így szeretnék megosztani én is egy megtörtént esetet” – írta Vivien Kiskunfélegyházáról.


Takács Szabina: Egy magyar kontakt története

A Magyarország keleti határán élő, hatvanas éveiben járó Ibolya saját elmondása szerint évtizedek óta kapcsolatban áll különböző Földön kívüli fajokkal, akik fontos üzeneteket közvetítenek neki. Az asszony mindig is érezte, más, mint a többi ember, ugyanakkor soha nem félt attól, hogy nem evilági lényekkel kommunikál.


Knoll Gyula: Az amerikaiak növekvő ufóaktivitása

Korábban már foglalkozott magazinunk azzal a hírrel, hogy a Pentagon két védelmi tisztviselő nyilatkozata szerint új
munkacsoportot hozott létre az USA katonai repülőgépei által megfigyelt ufók kivizsgálására. Most, az elnökválasztás  után az ufóügyben megszólaló kormányzati nyilatkozók óvatosak, de határozottan úgy vélik, hacsak Kína vagy  Oroszország nem hajtott végre óriási technológiai ugrást, akkor nem vagyunk egyedül.


Falvai Róbert: Áldás vagy átok?

Elon Musk a XXI. század sajátos „terméke”. Olyan ember, aki tehetségével szerzett vagyonából a legmodernebb kísérleteket végzi el, egészen új iparágakat alapít és fejleszt, találmányai egymás után jönnek és lepik meg a világot. Vannak feltétlen hívei és lelkes dicsérői, mások szidják őt nagyon, ismét mások áldják a nevét is. Hosszan sorolhatnánk, mi mindenel foglalkozik egyszerre, de most vegyük szemügyre közelebbről a legújabb tervét, a Starlinket.


Knoll Gyula: Atlantiszi telepesek

A Grál keresői valóban az ősi atlantiszi tudást keresték, melynek egyik utolsó letéteményese Artúr király tanácsadója, a pogány Merlin volt. A tengerbe merült földek okkultista kutatói szerint minden egyes gyors és drasztikus geológiai változás előtt kivándorlók kisebb csoportjai hagyták el Atlantiszt. A jövőbe látó beavatottak minden alkalommal figyelmeztették az uralkodót és a népet a közelgő veszedelemre, de csak kevesen hittek nekik.


Schuminszky Nándor: Orosz indulás: stratégiai ballisztikus rakéták

Idén lesz 60 éve, hogy Gagarin Föld körüli útjára indult a világon elsőként 1961. április 12-én. Ez alkalomból az  Ufómagazin olvasói egy exkluzív sorozat keretében megismerkedhetnek az űrrepülés történetével, az űrverseny korszakával, mely a szovjet Szputnyik műhold pályára állításával kezdődött 1957-ben, bár az alapjául szolgáló katonai célú rakétafejlesztés már a második világháború végén megindult. Aki egy teljes űrrepülés-történeti katalógusra vágyik, az hónapról hónapra kiemelheti, és összegyűjtheti ezeket az oldalakat.


Kisfaludy György: Mekkora egy fénykvantum?

Manapság a polémia azon folyik, hogy mi is valójában a fény, hullám vagy részecske, van-e tömege, van-e spinje, annak milyen a forgásiránya. Mi is forog itt, kis bogyócska vagy a hullám? Van-e elektromos vagy mágneses tulajdonsága, és miért megy fénysebességgel? Miért marad fenn évmilliárdokig? Még sok kérdőjelet tehettem volna, de már ennyi is elég érdekes, ha valamiről „mindent tud” a tudományunk.


Viszkok András: A világ első ufókutatója

Ez a cikk egy olyan emberről szól, aki sok tekintetben messze megelőzte a korát. Joggal nevezhetjük a világ első ufókutatójának, hiszen munkássága révén olyan felbecsülhetetlen értékű tudásanyaggal gazdagodtunk, amely bizonyítékként szolgál arra, hogy a minket körülvevő világ egészen más, mint amit eddig hittünk róla.


Kisfaludy György: A gravitációs hullámok

A nagy feketelyuk-ütközések szenzációjának nagyon örülhetett az egész emberiség, mert ezzel valami új dolognak a kapuja nyílt ki a tudományos kutatásban, végre „lettek” gravitációs hullámok a main stream fizikában is.


Földeák Iván: Egy elátkozott film

Az átok közvetlen értelemben egyfajta verbális rosszakarat kifejezése valakivel szemben, akinek kellemetlenséget kívánunk. A parajelenségek annaleseiben azonban ennél jóval többről van szó. Bizonyos tettekkel, cselekedetekkel,
személyekkel összefüggésben is szállhat átok olyanokra, akik kapcsolatban álltak velük. De hogy mi az oka, mi van a háttérben, azt mindezidáig nem sikerült kideríteni. Mert hogy valami van, az is biztos.


Novák Péter: A szenteltvízből keletkezik az élet?

A víz a tisztulás ősi jelképe, amely minden kultúrában és vallásban különleges jelentőségű. A Számok könyvében az izraeliták vízzel hintik meg magukat és sátraikat. A szenteltvíz használatát a II. század elején I. Sándor pápa írta le és rendelte el a papok számára: „Sós vízzel áldjuk meg az embereket, hogy akiket ezzel meghintenek, megtisztuljanak és megszentelődjenek.”


Arany László: Csúcsforgalom a Marson

Nagy várakozással tekintett a világ ez év februárja elé, hiszen soha nem látott szondaözön érte el a Marsot. Elsőként február 9-én állt pályára az Egyesült Arab Emírségek űrszondája, küldött egy gyönyörű szép, színhelyes felvételt, azóta egyetlenegyet sem. A sorban a kínai szonda következett, február 10-én érkezett, majd videofelvételen láthattuk, ahogy a háttérben a Mars bolygó elhalad. A NASA űrszondája február 18-án érte el sikeresen a bolygó felszínét, egy héttel később erről videofelvételt is közzétettek.


Tóth László: Mélytányérok az égen

A jelenleg Pilisen élő Szombat József és akkori barátnője csodát látott Kolozsvár egén 1986. július 7-én…

További információk

Tömeg 0,125 kg