Ufó magazin 2021/4

695 Ft

Viszkok András: Nessie nyomában
Nemere István: Ufók a Naprendszerben
Falvai Róbert: Föld alatti Ázsia
Paraenciklopédia
Tóth László: Győr megyei riadalom

Knoll Gyula: Antarktiszi ufóexpedíció
Kalmár János: A Föld különleges lényei
Tóth László: Az űrdokik vakcinája
Viszkok András: A koronavírus árnyékában
Schuminszky Nándor: Verseny a mesterséges holdért
Arany László: 13 ezer éves műhold a Föld körül?
Kisfaludy György: Az energetikus sírhely
Bolyki Tamás: A putnoki halottlátó
Móritz Mátyás: Az eszményi páciens
Tankó Árpád: A rejtélyes 1991 VG „aszteroida”
Knisch Gábor: Ufókontaktok
Éles István: Szellemi dimenzióváltás
Arany László: Helikopter és halotti maszk
Knoll Gyula: Katonák a Marson
Alexander Kovács: Működő idegen bázisok?

Add to Wishlist Browse Wishlist
Kategóriák: ,

Leírás

Viszkok András: Nessie nyomában

Van egy hely Skóciában, Inverness városától tizenhat kilométerre, amely gyakran szerepel az újságok címlapján. A Loch Ness tóról van szó, melynek titokzatos lakója óriási népszerűségnek örvend, több ezer turista keresi fel a helyet pusztán azért, mert szeretnék saját szemükkel látni a plesiosaurus utolsó élő egyedét. Mivel az utóbbi pár évben nagyon sok izgalmas dolog történt arrafelé, ezért megpróbáljuk összefoglalni az elmúlt időszak eseményeit.


Nemere István: Ufók a Naprendszerben

A 19. századi megfigyelők nemegyszer láttak más égitesteket is a bolygó körül. Olyannyira, hogy hitték, van ott egy
másik bolygó is. A hipotetikus planétát elnevezték „Vulkánnak” és évtizedeken át komolyan hittek a létezésében.
Manapság azonban felmerült, hogy az akkori kezdetleges távcsövekkel látott gyanús valamik esetleg extra méretű ufók voltak.


Falvai Róbert: Föld alatti Ázsia

Heinrich Kusch osztrák tudós sok mindenhez ért. Az 1948-ban született férfi egyszerre szpeleológus, régész, az ókori Kelet történésztudósa és olyan író, aki saját kutatásairól tíznél több bestsellert is írt. Feleségével, Ingriddel bejárták öt földrész leghíresebb barlangjait, vagy 30 expedícióban vettek részt, heteket töltöttek a föld alatt. Ismerik a bolygónkon található összes megalitikus emlékhelyet. Könyveikben dokumentálták a barlangrajzokat és festményeket, bejárták az egyházi célokat szolgáló, vagy éppen lakóbarlangokat is.


Tóth László: Győr megyei riadalom

A Győrtől alig 20 kilométerre lévő pici faluból felhívott egy szemtanú, aki vehemensen kezdte mondanivalóját ufós történeteiről. „Se a nevem, se a falum nevét ne közöljék le – mondta, majd hozzáfűzte: – tudják, milyenek az emberek, még ha az igazat mondom is el, azonnal lehülyéznek!”


Knoll Gyula: Antarktiszi ufóexpedíció

1946-ban az amerikaiak Richard E. Byrd admirális vezetésével több ezer fős katonai alakulatot indítottak a Déli-sarkra. Tengeralattjárókkal, repülőgép-anyahajókkal, repülőgépekkel, rengeteg fegyverrel, vagyis egy ütőképes mini hadsereg indult útnak. Aztán ez a hadsereg két hónap múlva tönkreverve, óriási veszteségeket elszenvedve tért vissza. A jelentés szerint az alakulatot a sarkvidéknél a tengerből kiszálldosó repülő csészealjak pusztították el. Természetesen mindent titkosítottak.


Kalmár János: A Föld különleges lényei

Földünkön több olyan lény is él, melyek különleges tulajdonsággal bírnak, és semmiképp sem illenek bele a hivatalos darwini evolúciós elméletbe. Olyannyira nem, hogy még biológiai előzményeik sincsenek bolygónkon. Lehet, hogy az intelligens beavatkozás bizonyítékai ezek?


Tóth László: Az űrdokik vakcinája

Az eset 2021. március 17-én történt Budapesten. Hajnali háromkor hirtelen felriadtam, és azon pörgött az agyam, mi volt az, amit álmodtam? Odakapok a telefonomhoz, és látom, hajnali három óra van, és valószínűleg csak rosszat álmodtam, ezért úgy döntöttem visszadőlök még pár percre. Az éjszakai események ezután felpörögtek…


Viszkok András: A koronavírus árnyékában

A koronavírus-világjárvány alaposan átírta a mindennapjaink forgatókönyvét. A lassan másfél éve tartó pandémia azon túl, hogy szigorú szabályok közé szorította az életünket, átalakította a világról alkotott képünket is. Ebben a cikkben arra keressük a választ, hogy az Ufómagazin népszerű szerzői hogyan élték meg ezt az időszakot, milyen kutatásokat végeztek, és mivel készülnek a visszatérésre?


Schuminszky Nándor: Verseny a mesterséges holdért

Idén 60 éve, hogy Gagarin Föld körüli útjára indult a világon elsőként 1961. április 12-én. Ez alkalomból az Ufómagazin olvasói egy exkluzív sorozat keretében megismerkedhetnek az űrrepülés történetével, az űrverseny korszakával, mely a szovjet Szputnyik műhold pályára állításával kezdődött 1957-ben, bár az alapjául szolgáló katonai célú rakétafejlesztés már a második világháború végén megindult. Aki egy teljes űrrepülés-történeti katalógusra vágyik, az hónapról hónapra kiemelheti, és összegyűjtheti ezeket az oldalakat.


Arany László: 13 ezer éves műhold a Föld körül?

Valóban létezik a Fekete Lovag mesterséges hold? Honnan és mikor került Föld körüli pályára? A jelek szerint Földön kívüli eredetű, s azonos azzal a mesterséges égitesttel, amely az 1920-as és 1930-as években rádiójeleket sugárzott vissza a Földre, majd egy időre eltűnt. A rövidhullámú jeleket Duncan Lunan skót csillagász elemezte, számításai szerint rejtélyes kísérőnk az Epsilon Bootes (Ökörhajcsár csillagkép) térségéből érkezett 13 ezer évvel ezelőtt.


Kisfaludy György: Az energetikus sírhely

Már ezer évek óta foglalkoztatja az embereket, hogy miért is építették a piramisokat. A legelterjedtebb hiedelem szerint azért, hogy ide temessék a fáraókat. Hiedelem, mert a piramisokban többnyire nem találtak múmiákat.


Bolyki Tamás: A putnoki halottlátó

Azt hihetnénk, hogy a 20. század második felében a materialista alapokon nyugvó szocializmusban hivatalosan nem foglalkoztak természetfeletti jelenségekkel. Azonban ez messze nem fedi a valóságot, hiszen a magazinokban jelentek meg horoszkópok, azonosítatlan repülő tárgyakat is sokan figyeltek meg, és számos népi gyógyász és jós tevékenykedett országszerte. A hetvenes években a leghíresebb jósnő egy borsodi kisvárosban, Putnokon élt, és még filmet is forgattak róla, amely tovább növelte népszerűségét…


Móritz Mátyás: Az eszményi páciens

Az alany igyekszik a legjobb tudása szerint elterelni a figyelmét, és lefoglalni az agyát másod- és harmadrangú problémákkal, amiért nem győztem dicsérni, felhíva a szíves figyelmét, hogy ez csak a kezdet, még hosszú út áll előtte, de szépen és jól halad…


Tankó Árpád: A rejtélyes 1991 VG „aszteroida”

Nem véletlen az idézőjel, mert – mint hamarosan kiderül – ez az „aszteroida” talán nem is aszteroida. Az amerikai csillagász, James Scotti észlelte először 1991. november 6-án, az arizonai Tucson közelében található, nagy múltú Kitt
Peak Obszervatórium kifejezetten kisbolygó-megfigyelésre használt Spacewatch teleszkópjával.


Knisch Gábor: Ufókontaktok

Jelen írásban elsősorban azokat az amerikai ufószakértőket veszem sorra, akikkel az elmúlt évtizedek során kapcsolatban voltam, és a tőlük beérkező információ csupán megerősített abban, hogy Földünket nem látogatják távoli csillagrendszerek bolygóiról ideérkező értelmes lények…


Éles István: Szellemi dimenzióváltás

A meditációs „időutazások” alkalmával nem az agyunk rejtett területeiből hozzuk elő az információkat, tudatunkat az aurába, a fénytestünkbe átirányítva vagyunk képesek feltárni az előttünk mindaddig rejtve maradt életeink összességét. Tudatunknak ez az átvezetése, úgy tűnik, egyben dimenzióváltást is eredményez, ugyanis van egy sajátos mellékjelensége. Ilyenkor a résztvevők a meditáció szokásos másfél-két órás időtartamát csupán 10-15 percnek élik meg.


Arany László: Helikopter és halotti maszk

Tudóskörökben szinte lélegzet-visszafojtva várták az adatokat a Perseverance marsjáró hasa alatt bolygószomszédunkra érkező Ingenuity helikopter repüléseiről. Mindeközben a felszínt szorgalmasan felderítő Curiosity marsjáró is ontotta a képeket mesterséges alakzatok tömegeiről. A Mars körül keringő kínai és arab szondáktól lényegében egyetlen egy új fotó sem érkezett az elmúlt hónapokban, kivéve egy rendkívül gyenge minőségű fekete-fehér felvételt.


Knoll Gyula: Katonák a Marson

Bob Dean, az egyik legnagyobb ufókontakta szakértő megdöbbentő dolgokról beszélt: a földönkívüliek mindig is itt voltak, az emberré válásunkat is nekik köszönhetjük. Dean szerint Földön kívüli fajok segítenek az emberiségnek ma is túljutni ezen a rendkívül veszélyes történelmi időszakon.


Alexander Kovács: Működő idegen bázisok?

Láttam a legújabb amerikai marsjáró hétköznapjairól szóló beszámolót. Mutatják a mini helikoptert, hogy milyen messzire lát, és adatokat gyűjt. Szerintem ez csak látszat, mert véletlenül a NASA belekevert, vagy véletlenül átcsúszott az ellenőrzésükön egy párperces film…

További információk

Tömeg 0,125 kg