Ufó magazin 2022/9

595 Ft

Hírvilág
Nemere István: Ufók a Római Birodalomban
Viszkok András: Háromszög az égen
Falvai Róbert: Titkokkal teli Tejút
Paraenciklopédia
Kisfaludy György: Két létezés hatvannégy helyen
Tóth László: Foszforeszkáló háromszög
Sós Tibor: „Ne féljen, nem bántjuk!”
Földeák Iván: Szemtanú pilóták és vitázó tudósok
Knoll Gyula: Titkos eltűnések
Pusztay Sándor: Balatoni Stonehenge
Viszkok András: Nyomtalanul
Arany László: Mars-verseny
Viszkok András:  Szakmai nap Egerben
Könyvajánló
Horoszkóp

Add to Wishlist Browse Wishlist
Kategóriák: ,

Leírás

Nemere István: Ufók a Római Birodalomban

Egyesek úgy hiszik: az ismeretlen eredetű repülő tárgyak csak a huszadik században jelentek meg először a Földön.  Nem értesültek arról, hogy a középkorban és az újkorban is láttak ilyeneket (pl. Kolumbusz Amerikához közeledve az óceánon), azt pedig még kevésbé tudják, hogy az emberek már az ókorban is nagyon sokszor találkoztak velük.


Viszkok András: Háromszög az égen

A Békés megyében található Kondoros azon települések közé tartozik, ahol nagyon sokszor láttak már azonosítatlan repülő tárgyakat, vagy észleltek olyan jelenségeket, amelyekre nehéz magyarázattal szolgálni. A Kornétás Kiadó gondozásában tavaly megjelent könyvemben (A földönkívüliek nyomában – egy ufókutató visszaemlékezései) nagyon sok kondorosi ufóészlelés szerepelt, de terjedelmi okok miatt nem tudtam mindet közzétenni. Mivel sok érdekesség maradt még a tarsolyomban, ezért úgy gondoltam, hogy ebben a cikkben a legérdekesebb esetekből nyújtok át egy
válogatást.


Falvai Róbert: Titkokkal teli Tejút

Bár sokan nincsenek vele tisztában, az egyszerűen csak Tejútnak nevezett űrbéli képződményben van a mi Napunk, így a Föld is része ennek az óriási csillag- és bolygóhalmaznak. A hely, amelyen élünk immár időtlen idők óta, a hatalmas forgókarok egyikének vége felé található, és néhány újabb eszköznek hála sok nagyon izgalmas fotón látszik is a galaxis közepe. Ennek ellenére még nagyon keveset tudunk kozmikus lakóhelyünkről.


Kisfaludy György: Két létezés hatvannégy helyen

A világegyetem bújócskát játszik velünk. Tudományunk hiába keresi az antianyagot, a „sötét” anyagot és a „sötét” energiát. A tudományos „sötét” majdnem annyira sötét elgondolás, mint a Hold „sötét oldala”. Hiszen ilyen sincs, miután a Hold forog a tengelye körül, és így persze a Nap körben megvilágítja, kivéve néhány kráter mélyét a sarkokon.


Tóth László: Foszforeszkáló háromszög

Kolozsváron 2004 telén szinte felfoghatatlan események történtek. Az akkori észlelésekről W. Zorán szemtanú számolt be. „Maga a gép egyenlő szárú háromszögnek látszott, az éjszakai sötétségben alig észrevehető fekete színű testtel és nagyjából hét-tíz méteres oldalszélességgel. Sarkai le voltak kerekítve, és minden sarkában egy-egy almazölden foszforeszkáló fényforrás látszott.”


Sós Tibor: „Ne féljen, nem bántjuk!”

Folytatjuk az Ufo-Controll Hálózat által az elmúlt 30 év alatt felkutatott legérdekesebb esetek feldolgozását. Egy ilyen, parajelenségnek induló ufóesetet sikerült felgöngyölíteni a tompai tanyavilágban. De vajon mi köze lehet egy széthasadozott fóliasátornak az ufókhoz? Erre is fényt derítünk anyagunkban.


Földeák Iván: Szemtanú pilóták és vitázó tudósok

A bejelentett és regisztrált azonosítatlan légköri jelenségek – a továbbiakban nevezzük őket ufóknak – feltehetően létező és fizikailag felfogható tárgyak, melyeket radarral, infravörös keresővel vagy más elektrooptikai berendezéssel, ritkábban vizuálisan észleltek. Abban is egyetértenek a hivatalos dokumentumok, hogy ezek a tárgyak repülés közben
néha szokatlan manővereket hajtanak végre. Itt azonban már felvetik, és lehetségesnek tartják az észlelő személy vagy a berendezés tévedését, hibáját.


Knoll Gyula: Titkos eltűnések

Készült a Központi Hírszerzési Csoport Kutatási és Elemzési Irodájában. A felmérés azért készült, hogy megállapítsuk az ún. „repülő csészealjak”, ufók irányító, feltételezhetően nem emberi lények szándékait. 1946 óta folyamatosan érkeznek ufójelentések, és 1947 júniusa óta drámai módon megnövekedett az észlelések száma az Egyesült  Államokban, főleg a nyugati Államok területén.


Pusztay Sándor: Balatoni Stonehenge

A Haláp-hegy a Balaton északi oldalán található Tapolcai-medence tanúhegyeinek egyik izgalmas tagja. Az 1912 és 1980 között folytatott intenzív bazaltbányászat során a hegy jelentős részét kitermelték, elhordták, de a bányaüreg pereme körben megmaradt a szép, oszlopos elválású bazalttal. A vulkanikus eredetű hegy északi oldalánál dolomit, déli oldalánál mészkő található, míg a meredek csúcs tiszta és tömör bazalt. Napjainkban a történelmi múlt mellett azért került a környék a figyelem középpontjába, mert az utóbbi években több alkalommal megmagyarázatlan fényjelenségekről, azonosítatlan repülő tárgyakról érkeztek beszámolók.


Viszkok András: Nyomtalanul

Amikor az ufótéma iránt érdeklődni kezdtem, nagyon sok olyan információ birtokába jutottam, amelyek repülők, hajók, emberek, állatok és tárgyak rejtélyes eltűnéséről szóltak. Ezek egy részére később sikerült valamilyen magyarázatot találni, de szép számmal akadt olyan beszámoló is, amely végül fennakadt a rejtélyek képzeletbeli rostáján. Bár manapság ritkábban, de azért történnek olyan eltűnések – nemcsak a Földön, hanem azon túl is –, amelyekre nagyon nehéz magyarázattal szolgálni.


Arany László: Mars-verseny

Miközben gőzerővel folyik a SpaceX Starship űrhajójának előkészítése és tesztelése az első Föld körüli repülés megvalósítására, hogy aztán a sikeres próbákat követően végre megindulhasson a Mars betelepítése, két magáncég is bejelentkezett a versenybe, s akár még meg is nyerhetik azt.


Viszkok András:  Szakmai nap Egerben
Augusztus 13-án – a Magyar Ufókutató Szövetség támogatásával – az egri Univerzum Klub zártkörű szakmai napot tartott az Egri Kulturális és Művészeti Központban. Bár – rendhagyó módon – a rendezvényen csak meghívott vendégek vehettek részt, így is szép számú közönség fogadta az előadókat, Kalmár Jánost, Éles Istvánt, Máté Imrét, Oláh Andrást és Viszkok Andrást.

 

További információk

Tömeg 0,125 kg