Teltházas ufókonferencia

Teltházas ufókonferencia

2023. március 30. Off By Ufóvilág

Az Ufókutatók közönségtalálkozója II. konferencia 2023. március 19-én került megrendezésre a Kós Károly Művelődési Ház Kulturális központban Budakalászon, ahol teltház mellett tartott érdekesebbnél érdekesebb előadást több népszerű előadó. A rendezvényt Kalmár János, a Magyar Ufókutató Szövetség elnöke nyitotta meg, amit Nyers Csaba hagyományőrzővel közösen rendeztek meg.
A megnyitó után Viszkok András Idegen vadászok című előadásában fejtegette a földönkívüli lények földi jelenlétét és céljait. Lebilincselő előadását Oláh András izgalmas jövőképet vetítő Robotvilág című előadása követte. Ezt Nemere István népszerű és egyben a legtermékenyebb magyar író követte, aki Kié a Hold? címmel tartott előadásában kitért a Hold felosztására tett amerikai program jogellenességeire is. Kállai Edit az emberiség és a földönkívüliek kapcsolatáról A lélekkód fényében címmel tartott érdekfeszítő, sokak számára megdöbbentő előadást. A Bucsecs titkait taglalta Tóth László /Budapest/ előadó, aki kutatási élményeiről beszélt az érdeklődő hallgatóságnak, előadásában számos új információt ismertetve.

A rövid ebédszünet után Éles István következett, aki Az ember helye az Univerzum hierarchiájában című előadásával lenyűgözte a közönséget, mert a földönkívüliek által irányított világról beszélt sokak nagy örömére. Őt Tóth László /Nagykanizsa/ kutató váltotta, aki A titkok megfejtése című előadásában a mexikói Palenqei Pakal főpap kőkoporsó sírfedelének relikviáján lévő döbbenetes faragványának üzenetéről beszélt. Pusztay Sándor is izgalmas témát taglalt: Az ufók vagy légballonok? című előadásában a téma lehetséges alternatíváit elemezte, józan, racionális alapon megközelítve. Ezt követően Dr. Egely György beszélt Az antigravitáció fizikájáról a tőle megszokott magas szakmai szinten, de közérthetően a hallgatóság örömére. A záró előadást Kalmár János tartotta, aki Az ősi rituáléktól az akusztikus erőkig címmel a rejtélyes rezgésekről beszélt, mely szerint őseink a kezdetektől fogva tisztában voltak azzal, hogy hogyan léphetnek kapcsolatba az idegenekkel az agy megváltozott tudatállapotával, amit egykor dobokkal képesek voltak előidézni.
Az idén Nyers Csaba hagyományőrző vehette át azt a Pax Galacticana – Colman von Keviczky díjat, amit az ufókutatói munka, vagy a téma népszerűsítéséért ítél oda az Ufószövetség.

A már megszokott Fórum következett ezután, amin az előadók válaszoltak a közönségnek a nap folyamán írásban megfogalmazott kérdéseire. A lelkes közönség mindvégig kitartóan hallgatta az előadásokat és remélhetőleg sok ismerettel és élménnyel távozott a rendezvényről. A következő UFÓKUTATÓK KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓJA III. rendezvény szintén a Kós Károly Művelődési Ház Kulturális központban Budakalászon lesz 2023. november 12-én, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők.