Idegen űrhajó maradványai

Idegen űrhajó maradványai

2023. július 11. Off By Ufóvilág

Avi Loeb, az amerikai Harvard Egyetem fizikusa azt állítja, hogy 50 apró, gömb alakú vastöredéket talált a Csendes-óceán fenekén, amelyek állítása szerint egy csillagközi idegen űrhajó anyagai lehetnek, de erre nincs semmi bizonyítéka. A fizikus egy 2014-es tűzgolyó áthaladásával köti össze leletét, melyet az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának érzékelői is észleltek. Az adatok alapján a tárgy gyorsabban haladt, mint a legtöbb meteor, és végül több darabra tört a Csendes-óceán déli részén, Pápua Új-Guinea közelében. A meteor hivatalos neve CNEOS 20140108, melyről Loeb úgy véli, hogy egy idegen űrhajó maradványai lehetnek.
Az óceánban talált fémgömbök körülbelül fél milliméter átmérőjűek, melyek nem kizárt, hogy idegen eredetűek. Nem ez az első eset, hogy a kutató idegen űrhajókról beszél, legutóbb néhány hónapja azt állította, hogy egy idegen anyahajó tartózkodhat a szomszédságunkban, amelyik folyamatosan, apró szondákkal megfigyel minket és feltérképezi a bolygónkat.
2017-ben már megfigyeltek egy „látogatót”, az Oumuama üstököst, amely a Naprendszer pereméről érkezve egy elliptikus pályán haladt a Föld körül, majd a szivar alakú „tárgy” visszatért a belépési hely irányába.
Loeb azt ígéri, a közeljövőben megkezdik a földönkívülinek tartott szilárd törmelékanyagok analitikus vizsgálatát.