Régi/új vezetők az Ufószövetség élén

Régi/új vezetők az Ufószövetség élén

2022. május 18. Off By Ufóvilág

Az Újpesti Kulturális Központban, 2022. május 14-én tartotta idei küldöttgyűlését a Magyar Ufókutató Szövetség. A hosszú évtizedek óta az ufósok körében már megszokottnak tűnő helyszínen több szövetséghez tartozó szervezet és magánszemély jelen volt.
Kalmár János, megnyitó beszédében az elmúlt évek járványhelyzetét taglalva mondta el, hogy a rendezvények csökkenése mellett a szervezeti élet is csupán „csordogált”. Beszámolójában kifejtette, hogy a tagság aktivizálása mellett nagyobb figyelmet kell fordítani arra, hogy a fiatalok is bekapcsolódjanak az ufók-, és megmagyarázatlan jelenségek kutatásába, a szövetség szervezeti életébe. A csaknem három évtizede működő szervezetnek új lendülettel kell működnie és magáévá kell tennie az ufókutatás egykori magyar doenjének, Keviczky Kálmánnak híres mondását, mely szerint „az ufókérdés nem Juliska néni és János bácsi érdekfeszítő történeteiről szól, hanem az idegen civilizációk és az intergalaktikus űrhajók létéről, ami miatt ez a Föld országainak nemzetbiztonsági kérdése”.
Tekintettel arra, hogy az idei év tavaszán az Ufószövetség vezetőinek mandátuma lejárt, az elmúlt hónapokban a szövetség elnöksége megbízta Somogyiné Hatvani Zsuzsannát, Süveges Józsefet és Szalontai Krisztinát, hogy a tagokkal konzultálva, tegyenek javaslatot az új elnökségre. A javaslatokat összegyűjtötték és a küldöttgyűlés elé terjesztették. A titkos szavazás lebonyolítása után a következőket választották meg vezetőknek.
Az Ufószövetség elnöke ismét Kalmár János lett, az elnökség tagjai Pusztay Sándor, Oláh András, Gál Imre, Máté Imre, Sós Tibor és Stenger Károly.
A szövetség és az elnökség munkájához sok sikert kívánunk!