A fény energiája

A fény energiája

2021. november 24. Off By Ufóvilág

Miért hullám és részecske egyszerre a fény? Már több cikkemben is taglaltam, hogy milyen is a fény, és miért képes megőrizni az energiáját sok-sok milliárd kilométernyi száguldás után, de valahogy amolyan pusztába kiáltott szó lett a dologból. A megoldás jónak látszik, de keveseknél jutott el a megértésig a dolog.

Akár anyagról, a téridőről, vagy energiáról beszélünk, a tudományunk szándékosan, tudja az ég, miért, de nem képes elhagyni a régi merev rögeszméit, pedig már éppen itt lenne az ideje. Azt senki sem vitatja, hogy a fény hullámtermészetű, csak a fizikusok által elképzelt fény hullámait az égvilágon semmi sem kelti, mert a leglényegesebb elemét – a fénymagokat, a forráselemeket – nagyvonalúan kifelejtették belőle. Az ilyen elgondolású fénykvantumokban a hullámok „csak úgy vannak, és kész”. De miben haladnak? Csak úgy a semmiben, és az is rendben van. (De dehogy van ez rendben!)

A téves elképzelésnek az a baja, hogy teljesen együtt fut a mágneses hullám az elektromossal, pedig ezeknek eltolásban kell lennie. Hosszas keresgélés után azért találtam ilyeneket is, de persze ezek sem a valódi megoldást hordozzák, de legalább közelebb vannak hozzá, mert a mágneses hullámok legalább koszinuszosak, vagyis fázisban 90 fokkal el vannak tolva.

Kisfaludy György cikke teljes terjedelmében az Ufó magazinban olvasható. A korábbi magazinok megrendelhetők szerkesztőségünkben, a legfrissebb szám kapható az újságárusoknál.