Ufókutatók találkozója

Ufókutatók találkozója

2023. november 28. Off By Ufóvilág

Budakalászon, a Kós Károly Művelődési Házban november 12-én rendezték meg az Ufókutatók közönségtalálkozója című, egész napos rendezvényt, ahol tizenegy különböző témakört körbejáró előadó találkozott a zsúfolásig megtelt színházterem, csaknem 200 érdeklődőjével.
Az Ufószövetség által szervezett rendezvény délelőtti programjában Máté Imre az ember Univerzumban betöltött szerepéről, genetikai jellemzőiről beszélt, Oláh András a „nano lények” kozmikus tévedéseiről, illetve Szecsei Miklós az Anunnakik földi jelenlétének valóságáról.

Máté Imre
Szecsei Miklós

Érdekes volt Nemere István összefoglalója az emberiség földi létszámának alakulásáról, valamint Tóth László számtalan felvétellel színesített filmes összefoglalója a náci Németország ufó kutatásairól és csészealj kísérleteiről.

Nemere István

A délidőben tartott nagyszünetben, a más ezoterikai rendezvényekről ismert „Egység” zenekar tartott kisebb koncertet. Ezt követően Kállai Edit az ember, a mikrokozmosz és a piramisok kapcsolatáról beszélt, majd Éles István a „kis szürkék” földi emberekkel való kapcsolatfelvételeit szedte csokorba.

Éles István
Kállai Edit

A délutáni műsorszámokat kísérte a legnagyobb figyelem. Pusztay Sándor az európai és amerikai titkos katonai kísérletek, valamint az  ufó jelenségek egymásra gyakorolt hatását vizsgálta több eredeti dokumentummal illusztrálva, dr. Egely György az ufók meghajtó rendszereinek működését hasonlította össze különböző rovarok, repülő állatok felhajtó erejének tulajdonságaival, majd Kalmár János, a rendezvény házigazdája, a napjainkban rendkívül divatos és aktuális témával, a mesterséges intelligencia  pozitív és negatív  hatásaival foglalkozott.

Pusztay Sándor
dr. Egely György
Kalmár János

A találkozó befejező részében – Pusztay Sándor műsorvezetése mellett – az előadók válaszoltak a közönség által feltett izgalmas kérdésekre.
A rendezvény az Ufó szövetség elnökségének fogadásával ért véget, ahol Kalmár János elismeréseket adott át több jelenlevő személynek, az elmúlt 30 évben a hazai megmagyarázatlan jelenségek kutatása, feltárása terén, a szövetség keretein belül végzett munkáért.